ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 1ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας στους καλλιτεχνικούς αγώνες που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Συγχαίρουμε τη Διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο των διδασκόντων, τους μαθητές- ηθοποιούς, ιδιαίτερα όμως θέλουμε να επαινέσουμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες Μ. Ντουλαπτσή, Β. Βατζόλα, Κ. Κοτσαφτίκη και Σ. Χατζηιωαννίδου, οι οποίες με τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριορήτων σπάνε την παραδοσιακή ροή της εκπαιδευτικής πράξης εισάγοντας σε αυτή την ισχυρή βιωματικότητα, την πολυεπίπεδη συνεργατικότητα και την επιστημονική διαθεματικότητα.

Η καινοτόμα αυτή δράση διαπιστώνουμε πως συγκλονίζει τα παιδιά, τα οποία μυούνται και "αγωνίζονται" σε νέους τρόπους καλλιέργειας, σε νέους τρόπους έκφρασης. Η παρέμβαση αυτή μεταβάλλει την κατακερματισμένη γνώση σε ενιαία, πανανθρώπινη γνώση, σε εργαλείο διαμόρφωσης του πνεύματος και της ψυχής του νέου.

Έτσι διαμορφώνεται ο πολίτης του αύριο ως επαρκής ακροατής, επαρκής αναγνώστης, επαρκής θεατής. Μια τέτοια εκπαίδευση συνιστά καινοτομία, διότι επαναπροσδιορίζει το ρόλο του σχολείου, του εκπαιδευτικού, του μαθητή, του πολίτη και γενικά του ανθρώπου.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας και πάντα διακρίσεις.

Με εκτίμηση,

ΔΙΔΕ Πιερίας

Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων

Μ. Παππά- Υπεύθυνη Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων