μουσείο1

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της ομάδας Θετικών σπουδών και σπουδών Υγείας της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης, με συνοδούς καθηγητές τον κ.Ευαγγελόπουλο Αθανάσιο και την κ.Τσαγκαλίδου Ξανθούλα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστήμης  και Τεχνολογίας του τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα την Κατερίνη.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν της τεχνολογίας καθώς ήρθαν σε επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές προηγούμενων χρόνων και να αντιληφθούν την ταχύτατη εξέλιξή της.

Επιπλέον, παρακολούθησαν πειράματα Φυσικής που παρουσίασε ο φυσικός Χρήστος Πετούσης, όπως η δημιουργία στάσιμων κυμάτων σε χορδή και ο σωλήνας Rubens,   μέσω των οποίων προσέγγισαν βιωματικά ύλη του βιβλίου  της Φυσικής κατανοώντας βαθύτερα την αντίστοιχη θεωρία.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης συγχαίρουμε θερμά τους υπεύθυνους του μουσείου για την συνεισφορά τους στην εκπαίδευση και στον εμπλουτισμό του πολιτισμικού κεφαλαίου του τόπου μας και τους ευχαριστούμε  για την ευγενική υποδοχή και την εμπεριστατωμένη ξενάγηση.

Similar Posts