429823337 930331441606502 5545675151966116083 n

Εικοσιέξι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν από το Σάββατο 24 έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο εγκεκριμένου Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων  με τίτλο ” Βυζάντιο: Ιστορία, Οικουμενικότητα, Πολιτισμός”.  Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές με βιωματικό τρόπο την Κωνσταντινούπολη ως κέντρο του Βυζαντινού πολιτισμού  και συγκεκριμένα τα μνημεία και  τις σημαντικές μορφές που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση και την ανάπτυξή της. Επίσης, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προσέγγισης των λαών κατά την ιστορική τους πορεία  και σε θέματα που αφορούν τον εκτός Ελλάδας Ελληνισμό. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων Εκκλησιασμό στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, συνάντηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στην Αγία Ειρήνη, στην Βασιλική κιστέρνα του Ιουστινιανού, στον ιππόδρομο, στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο- όπου έλαβε χώρα και συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ (Αθλητική Ένωση Κωνσταντινοπολιτών) που γιόρταζαν τα 100 χρόνια του συνδέσμου τους στην Πόλη-στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, στην ιερά μονή Ζωοδόχου Πληγής στο Μπαλουκλί και τους πατριαρχικούς τάφους, στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο- στον χώρο όπου πρωτακούστηκε- βόλτα και ψώνια στο Καπαλί Τσαρσί ( σκεπαστή αγορά) και κρουαζιέρα στον Βόσπορο.

Τους μαθητές συνόδευαν οι υπεύθυνοι του Προγράμματος, η διευθύντρια, δρ Ξανθίππη Καραβίδα, και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Δημήτρης Αναγνώστου και Σοφία Χατζηιωαννίδου.

Ευχαριστούμε θερμά την αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου για την ευγενική προσφορά των βιβλίων που δόθηκαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που επισκεφθήκαμε.

Επίσκεψη στην Αγία Σοφία

Στην Αγία Ειρήνη

στην Βασιλική  Κιστέρνα ( υπόγεια δεξαμενή) του Ιουστινιανού,

Επίσκεψη στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο

Συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ

Στον ιππόδρομο (οβελίσκος)

Στο Καπαλί Τσαρσί ( σκεπαστή αγορά)

Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Ευχαριστούμε θερμά την αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφία Μαυρίδου για την προσφορά των βιβλίων

Βλαχέρνες

Similar Posts