εικόνα Viber 2024 04 10 17 42 22 953
εικόνα Viber 2024 04 10 17 42 22 953

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, η ομάδα του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας έλαβε μέρος στους 5ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας Λυκείων των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς, οι οποίοι διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕ.Λ. Βέροιας. Την ομάδα αποτελούσαν ο Λάζαρος Τσώλης, η Άννα Κωνσταντινίδη, η Αίγλη Καραπιπερίδου, η Ειρήνη Πόδα, η Αναστασία Γκουγκουρέλα, ο Γιώργος Χατζησταύρου και ο Σταύρος Παπαδόπουλος. Τα παιδιά συνοδεύτηκαν από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κα Ξανθίππη Καραβίδα και τις υπεύθυνες φιλολόγους του Ομίλου Ρητορικής κα Ασπασία Αθανασοπούλου και κα Ελισάβετ Τσιοπλή. Το σχολείο, μαζί με το 2ο ΓΕΛ της πόλης μας, εκπροσώπησε στους αγώνες τον νομό Πιερίας, μετά την επιτυχία της πρώτης θέσης στους τοπικούς αγώνες επιχειρηματολογίας που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας. Την αποστολή του νομού συνόδευσαν ο Διευθυντής ΔΔΕ Πιερίας κ. Μακρής, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων κα Αγγέλη, ο κ. Παπαδόπουλος και η κ. Σάλτα από το διοικητικό προσωπικό της ΔΔΕ.

Η ομάδα μας διαγωνίστηκε σε δύο γύρους και κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια και υψηλή βαθμολογία. Ήταν μια εμπειρία συναρπαστική για όλες και όλους, καθώς δόθηκε στους εκκολαπτόμενους ρήτορες η ευκαιρία να υπερασπιστούν τις θέσεις τους και να  αντικρούσουν τα επιχειρήματα των συνομιλητών/τριών τους, με λόγο πειστικό και ήθος ρητορικό. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καλλιέργησαν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και βίωσαν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης ανταλλαγής απόψεων, αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο.

Συγχαίρουμε θερμά τα παιδιά που έλαβαν μέρος στους αγώνες καθώς και τις εκπαιδευτικούς μας που τους προετοίμασαν- και ευχαριστούμε τόσο τους διοργανωτές των αγώνων, ιδιαιτέρως το 1ο ΓΕ.Λ Βέροιας για την θερμή φιλοξενία, όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική και ηθική υποστήριξή του και σε αυτή την προσπάθειά.

Πάντα επιτυχίες και γόνιμες εμπειρίες στους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

εικόνα Viber 2024 04 10 21 17 52 686 1
εικόνα Viber 2024 04 10 21 17 54 911
ΜΑΚΡΗΣ1

Similar Posts