Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» παρακολούθησαν την εκπαιδευτική διαδικτυακή ενημέρωση από το Europe Direct Thessaloniki EU (KEDITH).

Αρχικά  την εκπαιδευτική δράση προλόγισε η κ. Όλια Α. Παναγιωτοπούλου,  Manager of EUROPE DIRECT- Thessaloniki EU & Youth Programs Coordinator Community Enterprise of the Municipality of Thessaloniki (KEDITH).

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από μέλη της κοινότητας mazi.eu, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις  Ευρωπαϊκές Εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024. Επίσης, από εισηγητή του Europe Direct πληροφορήθηκαν για τη σημασία του  Ψηφιακού Γραμματισμού ως πρωταρχικού στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σημασία του στην εκπαίδευση.

Έπειτα, στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι από την οργάνωση Erasmus Student Network, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, και ιδιαίτερα το πρόγραμμα Erasmus + , τα εθελοντικά προγράμματα, τις πλατφόρμες και τις ευκαιρίες κινητικότητας και γενικά τα οφέλη που αποκομίζουμε μέσω της ευρωπαϊκής μας ιθαγένειας.

Ακόμη, στην ημερίδα η συνεργάτιδα του Κέντρου κ. Κατερίνα Ομουρίδου παρουσίασε το EUROPASS, το επίσημο βιογραφικό σημείωμα της ΕΕ, και στο τέλος οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot, βασισμένο στις γνώσεις που αποκόμισαν σχετικά με το EUROPASS.

Οι υπεύθυνες του Προγράμματος, Διευθύντρια Δρ. Καραβίδα Ξανθίππη και υποδιευθύντριες κ. Παπά Ειρήνη και κ. Θεοδωροπούλου Παναγιώτα, επιμελήθηκαν την εκπαιδευτική δράση και ευχαριστούν θερμά το EUROPE DIRECT- Thessaloniki EU (KEDITH) για τη συνεργασία και την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ενημέρωση των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Similar Posts