429772655 3729873584004045 7216838948913619567 n

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, μαθητές-πρέσβεις του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης και μαθητές-μαθήτριες που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Φιλοσοφία και Μαθηματικά» παρακολούθησαν το Πρόγραμμα «Σύγχρονη Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης: Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» του Workshop Φιλοσοφίας «Από τον Σωκράτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη» στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.

IMG f2dbff1e6b69f27cf48c360f3e759476 V

Οι μαθητές-μαθήτριες παρακολούθησαν το πρόγραμμα, στο οποίο παρουσιάστηκε  η αρχαία και η σύγχρονη φιλοσοφία με ένα τρόπο πρωτοποριακό, ψυχαγωγικό και θεατρικό.  Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολές της εκπαιδευτικής σειράς ντοκιμαντέρ «Animated Φιλόσοφοι», διάλεξη για τον ρόλο της φιλοσοφίας στα σύγχρονα δρώμενα και θεατρικά παιχνίδια φιλοσοφικής αλληλεπίδρασης (mind games). Καθώς η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επικρατήσει σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, αποτελεί μία από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι νέες γενιές.

Οι μαθητές- μαθήτριες των δύο προγραμμάτων του σχολείου μας ενημερώθηκαν και θα αξιοποιήσουν για τις ανάγκες τους τις νέες γνώσεις και εμπειρίες.  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης. Οι μαθητές-πρέσβεις αναζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη με κύριο στόχο τον ανθρωποκεντρικό, διαφανή και υπεύθυνο χαρακτήρα της νέας τεχνολογίας, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη βιωσιμότερη ενέργεια και τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Τους/τις μαθητές/-τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Σοφία Χατζηιωαννίδου και Ελένη Τσακνάκη, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Προγράμματος «Φιλοσοφία και Μαθηματικά».

Similar Posts